Month: September 2011

Timeless Kitchen Remodel

This kitchen started with a “tired” and cramped look. We transformed this space into a sophisticated kitchen space that anyone would want to spend time in! The challenge was to create an space that was open and inviting while maintaining the charm of the Tudor home. The existing floor plan hindered the homeowner’s entertaining needs and style. By removing the wall between the kitchen and the dining room we were able to open the space to accommodate the space needed to entertain.

A Wood Floor Alternative

Your floor is the largest continuous horizontal area in your home and it helps to unite every room in your house. Choosing a hard floor surface now involves choosing between a myriad of beautiful options.

Improving an Investment

This mid-century home, built in 1952, was an irresistible investment opportunity that needed a little work. Since the kitchen is the showcase of the house, that is were the project started. Our goal in this renovation was to create a space that is open, bright, modern, and clean. In order to make this 14-by-11-foot space seem bigger we removed the wall between the kitchen and living space and rearranged everything in the room. To open the room, the refrigerator was switched with the stove to allow for more storage space. The under-counter microwave creates more counter space in the kitchen. An avonite countertop accented by yellow pendant lighting gives the space a warm feeling. A metal laminate countertop has the look of stainless steel and contributes to the contemporary look.

A Design Reconfiguration

This Farmers Branch kitchen started out with a less-than-perfect layout that did not lend itself to a functional kitchen or living space. We set out to redesign the space to create a formal dining area as well configure the kitchen in a way that would allow for entertaining. Keeping in mind that the homeowners love to entertain we changed where things were located and how the kitchen worked without moving any walls. This kitchen has a traditional look with an element of contemporary sleekness to give the space some sizzle.

Menu